Saami armbanden


De prachtige, exclusieve armbanden in de collectie van Saami Crafts, worden vervaardigd in Zweeds Lapland. De armbanden zijn gemaakt van leer en zilvertindraad en worden geheel met de hand gemaakt door de Saami (Lappen); de inheemse bevolking die ook wel bekend staan als de mensen van de zon en de wind. De Saami zijn het laatste oervolk van Europa.

Voor de armbanden die de Saami maken, wordt gebruik gemaakt van traditionele patronen en materialen. Daarnaast worden door het gebruik van minder conventionele materialen meer eigentijdse sieraden gecreëerd. Traditioneel werd het zilverdraad gebruikt om objecten op sieraden te naaien. Later, de eerste vondsten dateren van het jaar 1000 na Chr., begon men draden te spinnen van een legering van zilver en tin. In de 16e eeuw was men in staat zulk dun draad te maken dat men er mee kon borduren en vlechten.

UNIEKE AMBACHTELIJK VERVAARDIGDE SIERADEN UIT LAPLAND In de sieraden van Saami Crafts vind je het verleden en heden terug. In de collectie armbanden wordt naast het traditionele vlechtwerk en basismaterialen als zilver/tin, zacht rendierleer, lamsvacht en rendierhoorn, ook gewerkt met gekleurde lamsvacht en zilveren kralen. De kleuren die voor de collectie worden gebruikt zijn natuurlijk en basic zoals zwart, donkerbruin, zandsteen, kaki, blauw en rood. De lamsvacht kan gekleurd worden in elke denkbare kleur. Dat maakt het combineren nog makkelijker. Iedere Saami Ambachtsman of -vrouw heeft zijn eigen, onderscheidende stijl. Ook van de natuurlijke materialen die zij gebruiken zijn er geen twee hetzelfde. Elke rendierhuid is plantaardig gekleurd en heeft zijn eigen structuur en littekens, dit maakt elke Saami Craft armband uniek.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.