Diamantair

Briljante fonkelingen

Briljante fonkelingen

Diamanten betoveren ons door hun vuur en fonkeling. Het kostbaarste aan een diamant is echter de liefde waarmee ze cadeau gedaan wordt.  De objectieve waardering vindt u terug in de kwaliteitsbeoordeling aan de hand van de 6 C’s:

De eerste 4-c’s zijn criteria waarmee de waarde van een diamant al sinds jaar en dag objectief wordt vastgesteld.

De 5de C wordt tegenwoordig ook als een zeer belangrijk onderdeel meegenomen: Confidence. Het vertrouwen dat u moet hebben bij de aankoop bij uw juwelier die u met al zijn vakmanschap en expertise meer kan vertellen van de eerste 4 C’s . De 6de C heeft te maken met de eerlijke winning en verhandeling diamanten.

Carat (gewicht) Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat.  Deze eenheid is afgeleid van het gewicht van één zaadje van de Johannisbroodboom.

In 1907 is het gewicht gestandaardiseerd op exact 0.2 gram voor 1 karaat diamant.

Clarity (zuiverheid) Diamanten hebben het mooiste vuur wanneer het gereflecteerde licht niet door insluitsels wordt verstoord. De zuiverheidsschaal geeft informatie over de plaats en grootte van de insluitsels die in een diamant aanwezig kunnen zijn.

Color (kleur) De kleur van een diamant wordt beoordeeld op een kleurenschaal van D tot Z volgens de internationale richtlijnen van het IDC / CIBJO Van  het mooiste wit bij kleur D naar heel intense kleuren bij Z.

De kostbaarste kleur is D. Naarmate de schaal het alfabet volgt wordt de prijs lager. Na kleur M wordt de prijs weer hoger omdat we naar de intensere fancy diamonds / fantasiekleuren gaan zoals bijvoorbeeld roze, groen, blauw, bruin en geel. In de natuur komen bij diamant alle kleur voor.

Cut (slijpsel)  Briljantslijpsel,   Peer- of druppelslijpsel   Smaragdslijpsel. Princesse-slijpsel, baguette- of carré. allemaal verschillende slijpvormen waarin diamanten worden geslepen.

De optimale proporties en juiste verhoudingen van het slijpsel, de juiste facetten en hoe het slijpsel is afgewerkt, is zeer belangrijk voor het lichtspel van een diamant

Zeer gewild is het briljantslijpsel dat door zijn vorm en verhouding het meest optimale lichtspel heeft.

2 Nieuwe criteria zijn:

Confidence (vertrouwen) de 5de C 

De aankoop van een diamant is een vertrouwenszaak. Als diamantspecialist kunnen wij u zeer uitgebreid informeren over alle bijzonderheden en bijkomstigheden. Bij de eerste 4 C’s wordt bijvoorbeeld niet gesproken over properties, of fluoricentie. Aspecten die wel heel belangrijk, en bovenal prijs bepalend kunnen zijn.

Clean (goede diamanten) de 6de C

Wij verwerken uitsluitend diamanten, die naar eer en geweten met respect voor mens en natuur zijn gewonnen en op basis van schriftelijke garantieverklaringen van onze leveranciers uit officiële en legale mijnen worden gewonnen en daarmee voldoen aan de door de UN opgestelde resoluties.