Service

Even een batterij vervangen …

Kwartshorloges worden aangedreven Door een batterij. Deze gaat gemiddeld 2 jaar mee. Het leegraken van een batterij gebeurd altijd op een ongelegen moment.  Om deze verrassing te voorkomen zit er in geavanceerdere en betere horloge een EOL systeem. De end of life indicator die ervoor zorgt dat de secondewijzer in de laatste weken, voordat de batterij helemaal de geest geeft, de secondewijzer in stapjes van 4 secondes vooruitspringt. Helaas zit dit niet in alle horloges waardoor u wellicht toch verrast wordt. Verder zitten in Kinetische en solarhorloges speciale oplaadbare batterijen. Deze gaan gemiddeld 6 jaar mee als ze continu worden bijgeladen. Indien bijvoorbeeld een horloge dat op zonne- of lichtenergie wordt opgeladen veelvuldig in het donker ligt wordt de batterij lui waardoor de levensduur van de batterij beduidend korter wordt.

Een batterijwissel wordt bij ons altijd gedaan door een specialist die weet hoe een horlogekast op de juiste manier kan worden geopend én weer worden gesloten. Alle pakkingen worden gecontroleerd, vuilresten rondom de achterdeksel verwijderd en uiteindelijk ook getest op waterdichtheid (bij horlogeafdichtingen boven de 5 atm.). Wij zijn uitgerust met apparatuur die tot 100m waterdichtheid kan testen. Mocht blijken dat de waterdichtheid niet meer goed is doordat het horloge door andere oorzaken ondicht is geworden kan dit weer hersteld worden. Hierover geven wij altijd eerst een prijsopgave als de kosten meer gaan bedragen dan € 50,-

De prijs van een batterijwissel is afhankelijk van het model horloge waarbij gekeken wordt naar het type, complexiteit en kwaliteit van het horloge. Waterdichte horloges worden bij aanname eerst getest of ze nog daadwerkelijk waterdicht zijn, dit om verrassingen te voorkomen. Bij de aanname wordt een eerste beoordeling gemaakt wat de batterijwissel gaat kosten. Zoals al eerder vermeld, de batterijwissel wordt altijd door een vakman verzorgd.

Het mag vanzelfsprekend zijn dat wij, als speciaalzaak,  alleen maar  de beste kwaliteit batterijen gebruiken en zorgen dat deze op verantwoorde wijze worden gerecycled.