Talisman

De Talisman-onderdelen

De Talisman is een unieke samenvoeging van spirituele tekens en symbolen die allemaal samenhangen met geboortedatum, geboortetijd en -plaats. Ontdek hoe je eigen persoonlijke Talisman er uit gaat zien en uit welke symbolen de Talisman wordt samengesteld.

De betekenis van de symbolen krijg je ook als boekje meegeleverd bij je bestelde Talismanring of hanger.

Een toelichting van de verschillende symbolen. 

Westers Dierenriemteken, Ascendant en Planetenteken

Bij de westerse astrologie verwijst de stand van de planeten bij je geboorte naar speciale persoonlijke kenmerken. Een belangrijk onderdeel van onze geboortehoroscoop is je dierenriem, de ascendant en de planeten, die op het tijdstip van je geboorte hun positie innamen aan de sterrenhemel. Deze drie elementen vind je in je Talisman. Wat je astrologische symbolen over je vertellen wordt op de Talismankaart verder beschreven. 

Indiaanse dierenriemteken

Zoals de westerse astrologie benut ook horoscoop van de Noord-Amerikaanse indianen een cirkel met 12 tekens. De Indiaanse dierenriemtekens zijn echter uitgesproken aards. Door nauwkeurige observering van dieren uit de directe omgeving ontstonden tekens als bever, bruine beer of uil. Een verdere uitleg van jou indiaanse dierenriemtekens vind je in de Talismankaarten. 

Chinese dierenriemtekens

De oosterse dierenriemtekens zijn gebaseerd op het genummerde systeem van de 12 aardassen die in de Chinese kalender worden gebruikt. De spirituelle betekenis richt zich op het jaar waarin je geboren bent.  Wat jou chinees dierenriemteken betekent wordt ook in de Talismankaarten verklaard.

Persoonlijk symbool

Traditionele geluksbrengers, mysterieuze tekens, religieuze of politieke symbolen. De meesten onder ons hebben zo hun favoriete tekens die hem of haar na aan het hart liggen. Ook jij hebt in je Talisman een persoonlijk symbool uitgezocht. Een verklaring voor jou symbool vind je eveneens in de Talismankaarten. 

Naam

Verstopt achter het Trigram staat je naam, fraai gekalligrafeerd. Het is misschien even zoeken, maar je vindt hem beslist.

Planeten constellatie

De stand van de planeten tijdens je geboorte is de basis voor je persoonlijke horoscoop. Op de Talisman zie je de planeten symbolisch geprojecteerd achter de ascendant. 

Geboorteplaats

De positie van de sterren in je horoscoop is niet alleen bepaald door het tijdstip van geboorte, maar ook afhankelijk van je geboorteplaats. In je Talisman wordt zowel je geboorteplaats als naam, als de geografische coördinaten met lengte- en breedtegraden  weergegeven. 

Trigram, Kua-getal, Aardelement en Hemelsrichting

Om volgens de leer van Feng shui een harmonische relatie met je omgeving na te streven, moeten we onze energieën kennen.  De sleutel hiervoor is het Kua-cijfer, dat bepaald wordt door je geboortejaar. Vanuit het Kua-getal wordt bepaald tot welke levensgroep je behoort, met welk van de 8 Trigrammen, met welke aardelementen je verbonden bent en welke hemelsrichting op jou betrekking heeft. Deze kenmerken vind je ook in je Talisman. Op de Talismankaarten worden al je persoonlijke Feng Shui-eigenschappen uitgelegd.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

8 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

8 Artikel(en)